Duizenden mensen maken dagelijks gebruik van bruggen en sluizen. KnookStaal zorgt dat deze infrastructurele staalconstructies veilig en betrouwbaar zijn. Om zeker te zijn dat de kunstwerken tegen de juiste kosten en kwaliteit worden ontworpen, gerenoveerd en/of onderhouden willen wij ons team met jou als calculator uitbreiden!

Calculator

Als calculator ben jij de specialist op het gebied van ramingen, kostprijsberekeningen en detailcalculaties. Met jouw ervaring in de infra en staalconstructies weet je hoe belangrijk het is om zorgvuldig tot een verantwoorde kostprijs te komen. Relevante taken die hierbij komen kijken:

 • Het opstellen van een planning en prijsbegroting is jouw specialiteit. Dit doe je voor zowel nieuwbouwprojecten (fabriek) als voor renovatie-en onderhoudsprojecten in het werkveld
 • Het begroten van uren, materialen, materieel en onderaannemers (in overleg met bedrijfsbureau, fabrieksleiding en uitvoering)
 • Ondersteuning van projectleiding bij kostprijsbepaling van extra werkzaamheden (VTW)
 •  Je vervult een centrale rol in het inschatten, beoordelen en adviseren omtrent (mogelijke) risico’s en kansen van een aanbieding
 • Bij onderaannemers en leveranciers vraag je offertes op, hiervoor werk je samen met de tendermanager


Wie zijn wij?

KnookStaal is ruim 80 jaar actief in de wereld van staal- en werktuigbouwkundige installaties voor de infrasector. Wij richten ons op nieuwbouw, renovatie en onderhoud van bruggen en sluizen.

Het proces van ontwerp, engineering, productie, montage en inspectie en onderhoud voeren wij in eigen beheer uit. Dit doen wij vanuit onze vestiging in Moerdijk met een enthousiast team van ca. 30 eigen medewerkers.

Wat krijg je van ons?

Je hebt een uitdagende rol waarbij je veel samen met je collega(‘s) aan verschillende innovatieve infraprojecten werk. Je bent vertrouwd met het fabricageproces en het onderhoud van staalconstructies. Je werkt graag samen, maar kunt goed zelfstandig aan de slag. Daarnaast denk je actief mee in het verbeteren van onze tenderprocessen.

 • Een leuke werkomgeving in een collegiaal bedrijf met een stevige ambitie om continu te verbeteren
 • Een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden (38 vrije dagen obv fulltime)
 • Goede pensioenregeling via PMT


Wat zoeken we in jou?

Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kan zelfstandig werken met deadlines. Werken aan werktuigbouwkundige/infrastructurele installaties zoals bruggen en sluizen vind jij leuk. Jij zoekt actief de interne afstemming op en werkt graag samen. Verder vragen wij het volgende:

 • Mbo werk- en denkniveau en een technische opleiding, bij voorkeur WTB
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als calculator binnen de infra en/of staalbouw
 • Ervaring met het opstellen van ramingen, kostprijzen is jouw specialiteit, met aandacht voor kansen en risico’s


Solliciteren of contact?

Direct solliciteren? Dat kan. Stuur je CV naar werken@knookstaal.nl.
Vragen over de procedure? Die kan je eenvoudig stellen aan Lianne de Kievit (recruiter) per telefoon of Whatsapp via 06 – 39354073.

Acquisitie door W&S bureaus is niet gewenst omdat we de werving volledig in eigen beheer uitvoeren.