De stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek zijn na zo’n 50 jaar toe aan een grootschalige renovatie. Rijkswaterstaat gunt de renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek aan Siemens Nederland N.V. Met het vervangen van technische installaties, bewegingswerken en de invoering van Bediening op Afstand, kunnen de stuwcomplexen hun belangrijke taken ook in de toekomst veilig en betrouwbaar blijven vervullen. Het contract heeft een waarde van circa 100 miljoen euro exclusief BTW.

Stuwensemble Hagestein 1280x640

De daadwerkelijke werkzaamheden starten volgens de huidige planning in 2016, de renovatie is volgens planning in 2021 afgerond.

Rijkswaterstaat werkt voor de renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek met een integraal D&G contract (Design & Construct-contract). Dit contract bestaat uit de renovatie van de stuwen en sluizen inclusief het realiseren van bediening op afstand en onderhoud tijdens de renovatie. Siemens Nederland N.v. zal het project uitvoeren samen met GEKA Bouw, BSB Staalbouw en Knook Staal en Machinebouw.